VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
De jobcoaches van Coulant Reïntegratie voor u aan de slag?

Zoals u wellicht weet kan een structureel moeizaam functionerende werknemer op grond van de wet WIA in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten van noodzakelijke ondersteuning. Voorwaarde is dat er een dienstverband bestaat tussen werkgever en werknemer. Doel is altijd re-integreren en vervolgens het behouden van werk. Het UWV werkt hiervoor samen met een aantal erkende jobcoachorganisaties.
Coulant Reïntegratie heeft deze erkenning en beschikt over een drietal, voor deze taak opgeleide jobcoaches. Zij kunnen de medewerker begeleiden en coachen, zodat deze optimaal kan functioneren in de (nieuwe) functie. Een jobcoachtraject van Coulant Reïntegratie is altijd op maat gemaakt. Door diepgaand overleg met werkgever en werknemer en een grondige analyse van de situatie zal er een passend coachingprogramma opgesteld worden. Regelmatige evaluaties met alle betrokken partijen staan garant voor een tijdige bijsturing en een soepel verloop van het jobcoachtraject.

Voor het naar een reguliere baan begeleiden of het intern op een positie helpen handhaven van iemand met een beperking gaan de jobcoaches van Coulant Reïntegratie uit van een onderscheid in drie doelgroepen:

Mensen met een SFB-indicatie
Hiermee bedoelt de wet WIA personen met één of meer Structureel Functionele Beperkingen,
bijvoorbeeld in het geval van een WSWindicatie of Wajong.

Wajongeren op de werkvloer
Met toestemming van UWV WERKbedrijf kunnen Wajongeren in hun startfase van onze
jobcoaches gerichte ondersteuning en begeleiding krijgen op de werkvloer.

Begeleide WSW'ers
Met een WSW-indicatie van UWV WERKbedrijf komt een arbeidsgehandicapte doorgaans aan de slag in een SW-bedrijf. Naast de WSW-indicatie kan echter ook een advies Begeleid Werken volgen. In dat geval komt de cliënt in aanmerking voor een reguliere, betaalde baan, met begeleiding door een jobcoach. Hiervoor vraagt Coulant samen met cliënt een Persoons-GebondenBudget aan bij de gemeente.
Een jobcoachtraject duurt altijd een half jaar. Tegen einde van deze periode kan verlenging aangevraagd worden voor een volgend half jaar. De begeleiding is o.a. afhankelijk van de omvang van het arbeidscontract en de behoefte van de medewerker. Het UWV heeft als regel: 10 of 15% van het aantal contract-uren van de werknemer kan een coach maximaal ingezet worden.

De opstartfase is meestal intensiever en zal de jobcoach dus frequenter aanwezig zijn op de werkvloer. Het traject is erop gericht de werknemer zelfstandiger te laten functioneren, zodat deze uiteindelijk zijn taak zo goed mogelijk en met minimale begeleiding kan uitoefenen.

De jobcoaches van Coulant Reïntegratie helpen u tevens met het aanvragen van ondersteunende regelingen. Bijvoorbeeld loondispensatie of een proeftijd. Ben u geïnteresseerd in onze jobcoachdienstverlening? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend advies.


>> terug naar nieuwsoverzicht
REFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS