VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
Ziekteverzuim licht gedaald

Dit blijkt uit cijfers die ArboNed deze maand naar buiten heeft gebracht. Zij zijn gebaseerd op het verzuim bij de 70.000 bedrijven met in totaal 1,3 miljoen werknemers die bij de arbodienst zijn aangesloten.

,,Dat het verzuim daalt, is een goed teken'', meent medisch directeur Willem van Rhenen van de arbodienst. Het geeft volgens hem aan dat het verzuimbeleid effect sorteert. Werkgevers hebben het beperken van het verzuim hoog op de agenda staan en ook werknemers voelen zich er meer verantwoordelijk voor. Maar willen werkgevers het nog verder terugdringen, dan zullen zij meer moeten kijken naar de behoeften van werknemers, aldus Van Rhenen.

,,Zij moeten sturen op bevlogenheid'', aldus Van Rhenen. Dan kan het verzuim met 25 tot 30 procent naar beneden.'' Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bevlogen werknemers meer energie hebben, waardoor ze een hogere weerstand hebben en zich minder snel ziek melden. Voor bevlogenheid zijn onder andere betrokkenheid en plezier in het werk van belang.

Onder mannen was het verzuim in 2010 het hoogste in de leeftijdsgroep tussen 46 en 55 jaar. Jonge mannen tot 25 meldden zich het minst ziek. Bij vrouwen was het verzuim het hoogste in de leeftijdsklasse tussen de 36 en 45. Vrouwen tot 25 en vrouwen boven de 56 meldden zich het minst vaak ziek.

Van alle provincies was in Drenthe het ziekteverzuim vorig jaar met 4,4 procent het hoogst. Ook in Groningen lag het met 4 procent ruim boven het gemiddelde. In Zeeland was het met 3,2 procent veruit het laagste.

Van Rhenen: ,,De regionale verdeling laat zien dat de sociaaleconomische status nog altijd een belangrijke indicator is voor verzuim. De provincies waar mensen over het algemeen een lagere opleiding en inkomen hebben, scoren hoger op verzuim.''


>> terug naar nieuwsoverzicht
REFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS