VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
Even voorstellen.. Re-integratieconsultant Pieter

Pieter Stuurman is met zijn 55 jaar een echte expert op het gebied van re-integratie. Na eerst als HRM manager te zijn begonnen is hij inmiddels jarenlang werkzaam als re-integratieconsultant. Bij de flexibele schil van Coulant Reïntegratie zorgt hij er samen met zijn opdrachtgevers uit de regio Eindhoven en Weert voor dat het einddoel behaald wordt. Volgens Pieter is dat zorgen dat de werknemer op een prettige en duurzame manier aan het werk kan gaan. Naast de werkzaamheden voor Coulant heeft Pieter een eigen bedrijf waarbij hij bedrijven en het UWV adviseert.

Wat voor soort re-integratie opdrachten voer je uit?
De wet heeft in de loop der tijd steeds hogere eisen gesteld aan werkgevers. De verantwoordelijkheid voor het re-integreren van een zieke werknemer is vrijwel volledig bij de werkgever komen te liggen. Dat is allemaal vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Deze regelgeving is zodanig complex geworden dat specialistische expertise noodzakelijk is. Ik begeleid daarom zowel werknemers als werkgevers om op een goede manier zorg te dragen voor verantwoorde re-integratie. Daarnaast zet ik mijn kennis en ervaring in om eventuele (loon)sancties door UWV te voorkomen en zo financiële schade voor de werkgever te beperken.

Als een werknemer voor langere tijd ziek is, dan ondersteun ik hem of haar bij de terugkeer naar werk. Dit kan terugkeer naar het eigen werk zijn of naar aangepast werk bij de eigen werkgever (spoor 1), maar soms is hier geen geschikt werk voorhanden, bijvoorbeeld als de werknemer vanwege ziekte nog beperkingen heeft. Dan begeleid ik de werknemer naar passend werk bij een andere werkgever (spoor 2). Wanneer iemand vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA) weer aan het werk kan, voer ik in opdracht van UWV ook opdrachten uit (spoor 3).Wat vind je het leukste aan je baan?
Dit werk is enorm veelzijdig! Soms begeleid ik een werknemer met een burn-out, soms iemand die jaren in de bouw gewerkt heeft en dit fysiek niet meer aankan, maar ook ondersteun ik mensen die getroffen zijn door een ernstige ziekte zoals kanker. Mensen zijn allemaal verschillend en hun situaties ook. Dat betekent dat mijn werk altijd maatwerk én mensenwerk is. Ik stem alles af op de persoonlijke situatie. Daarnaast vind ik het fijn als ik mijn kennis kan inzetten bij het adviseren van werkgevers om zo de vele valkuilen van de regelgeving te helpen vermijden.

Wat vind je het belangrijkst aan het re-integratievak?
Zowel voor de werknemer als voor de werkgever is het van groot belang dat er gedurende het herstel weer geleidelijk op een zinvolle en prettige manier kan worden samengewerkt. Ook wanneer blijkt dat er bij de eigen werkgever geen mogelijkheden meer zijn en een spoor 2 traject moet worden ingezet. De werknemer krijgt daarmee de gelegenheid om zijn leven weer op te pakken en de werkgever kan op een goede en gezonde manier zijn verantwoordelijkheid nemen.

Wat zijn je ervaringen met de 2de spoortrajecten?
Op dit moment is de arbeidsmarkt niet gemakkelijk, zeker als de werknemer al wat ouder is en de gezondheid niet optimaal is. Toch lukt het meestal om een goede oplossing te vinden. Dit kan soms betekenen dat in overleg met de werkgever gekeken wordt of er toch mogelijkheden binnen het eigen bedrijf bestaan. Ook kan een WIA uitkering wellicht een oplossing zijn. Maar normaal gesproken lukt het vaak om mensen in een nieuwe werkomgeving weer prettig en duurzaam te laten functioneren. Het is daarbij een voordeel dat ik een groot netwerk in de loop der jaren heb opgedaan.

Meer weten over Pieter of de andere re-ïntegratie consultants van Coulant Reïntegratie?
Bel 0495-548755 of stuur een e-mail naar reintegratie@coulant.nl

>> terug naar nieuwsoverzicht
REFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS