VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
507 Miljoen subsidie voor re-integratieprojecten

Het Europees Sociaal Fonds stelt een half miljard aan subsidie beschikbaar voor werkgelegenheidsprojecten op het gebied van re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Het geld wordt gebruikt om gedetineerden, 50-plussers, werkloze jongeren en mensen met een arbeidsbelemmering aan het werk te krijgen. 

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is blij met het nieuws. “Tot 2020 is veel Europees geld te verdelen. Wat mij betreft blijft niks op de plank liggen. Met de Participatiewet in het vooruitzicht en de afspraken uit het Sociaal Akkoord moeten de komende jaren 125.000 banen worden gecreëerd voor mensen met een beperking. Dat is een enorme uitdaging. Zowel voor werkgevers als voor gemeenten die heel veel op zich af zien komen. Het ESF kan een bijdrage leveren om mensen uit de doelgroep van de Participatiewet te helpen.”

ESF Programmaperiode 2014-2020
De programmaperiode richt zich op twee hoofdthema’s. Onder het thema actieve inclusie kunnen het UWV, 35 centrumgemeenten en het ministerie van Veiligheid en Justitie subsidie aanvragen met betrekking tot de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op het gebied van duurzame inzetbaarheid kunnen bedrijven en O&O fondsen (vanaf 2016) aanvragen indienen om actief en gezond ouder worden te stimuleren.

2.300 aanvragen in twee maanden tijd
Van 1 mei tot 31 oktober 2014 was de aanvraagronde voor re-integratie. Hiervoor was 114 miljoen euro beschikbaar, waar 70 verzoeken voor zijn ingediend. Voor de aanvraagronde duurzame inzetbaarheid, die liep van 15 oktober tot 7 november 2014, was 22 miljoen beschikbaar en zijn ruim 2.300 aanvragen ingediend.

Het ESF is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers.


>> terug naar nieuwsoverzicht
REFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS